Vandaag nog vliegen naar Ibiza

Ibiza is een eiland met een rijke historie. In 1867 kwamen de eerste officiele toeristen al naar dit spraakmakende eiland. Een van die bezoekers heten Ludwig Salvator. Ludwig was een Habsburgse aartshertog. Maar aan 1 toerist kon Ibiza geen toeristen centrum opbouwen. Er moesten er mee komen. Alle basis ingrediënten waren aanwezig om een “drijvend paradijs” te maken. Dit refereerde aan het feit dat het een eiland is. Pas rond 1930 kwam het toerisme op gang. In eerste instantie kwamen er voornamelijk kunstenaars, vandaar dat het nu ook een hippie-eiland heet. Er kwamen zogenaamd alleen maar “vrije vogels” en kunstenaars. Maar ook dit waren slechts enkele honderden bezoekers per jaar. Het echte massatoerisme kwam pas op rond het begin van de jaren 60. Dit had te maken maet de komst van Ibiza Airport. In 1958 werd het voormalige militaire vliegveld heropend als passagiersluchthaven. Dit kwam door dat het eiland naast Ibiza genaamd Mallorca een flinke sprong zag in de hoeveelheid toeristen in het begin van de jaren 50. De vliegtuigen waren nog niet ver ontwikkeld en daarom waren de enige vluchten die naar Ibiza gingen vanaf Barcelona en Madrid. Een ticket kosten vrij weinig. Voor 30 gulden kon er gevlogen worden zowel heen als terug.

Waarom is Ibiza nu zo’n grote trekpleister?

Ibiza steelt het hart van mensen. Anders is niet te omschrijven. Het is een paradijs waar tegenwoordig dan ook tienduizenden toeristen ieder jaar weer naartoe gaan. Het vliegen vanuit Ibiza wordt het meeste aangeboden door Transavia. En er kan al gevlogen worden vanaf 129 euro (retour). Het is ongeveer 2 en een half uur vliegen. Dit is korter dan u nu waarschijnlijk denkt. Voordat u bent opgestegen en op de perfecte hoogte zit bent u een half uur verder. Dan blijft het vliegtuig daar voor ongeveer 1 a anderhalf uur en vervolgens begint het vliegtuig alweer met de landing in te zetten. Lijkt het u leuk om een ticket naar Ibiza te boeken? Kijk voor meer informatie op www.ticketsibiza.nl.

Tip

Laat uw auto achter op Schiphol en parkeer voor slechts enkele euro’s per dag. Kijk voor meer informatie op deze website.

Voor elke reis naar Bangkok raden wij u aan om een annulatieverzekering af te sluiten. Middels een dergelijke verzekering bent u goed verzekerd tegen een eventuele annulering van uw reis. Voor meer informatie verwijzen wij u naar https://www.reisbijstandsverzekering.com/touring-annulatieverzekering.