Reizen naar Bangkok

Wie naar Bangkok wil reizen zal rekening moeten houden met een flinke vlucht. Er zijn directe vluchten van Schiphol naar Bangkok, maar het verschil in reisduur en kosten is aanzienlijk. Maak dus altijd een goed vergelijk tussen de aangeboden vliegtickets.

Vroeg boeken

Het is aan te raden om al geruime tijd voordat de reis plaatsvindt te boeken. Last minute reizen maakt de reis flink duurder en vaak kan er geprofiteerd worden van vroegboekkortingen. Het reizen buiten de vakantieperiodes om scheelt bovendien ook een grove €300,-.

Reisduur

China Airlines | Vliegtickets BangkokWie denkt ‘even naar Bangkok’ te vliegen kan dit op zijn buik schrijven. Een directe vlucht zal er niet korter over doen dan elf en een half uur. Zowel KLM als China Airlines bieden deze directe vluchten aan vanaf Amsterdam. Indirecte vluchten zijn zeer gevarieerd en duren tussen de 13 en 22 uur. De plaats van overstappen verschilt per maatschappij; sommige maatschappijen vliegen via Londen of Parijs, anderen via Dubai of Abu Dhabi.

Kosten

De prijs van een retourtje Amsterdam – Bangkok ligt rond de €600,- tot €700,-. Door ruim op tijd te boeken kunt u al snel een aantal tientjes besparen. Vliegen buiten de vakantieperiodes scheelt ook een paar honderd euro. Wie last minute toch nog wil vliegen kan gedwongen worden een duur business class ticket te kopen, waarmee de prijs kan oplopen tot ruim €6000,-

Ecovalue

De verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben bovendien allen hun eigen visie op de milieubelasting. KLM en China Airlines bevinden zich voornamelijk in klasse A of B, terwijl minder gerenommeerde maatschappijen in lagere categorieën uitkomen. Hun vluchten zijn over het algemeen dan ook een stuk vervuilender.

Keuzes

Vliegen naar Bangkok kan overigens ook vanaf het Duitse Düsseldorf. Deze luchthaven biedt echter geen directe vluchten aan en de kans is groot dat twee keer overstappen het goedkoopste resultaat geeft. Door andere regelgeving kan vertrekken van Düsseldorf soms wel €50,- schelen. Het kiezen van de tickets kan gedaan worden via één van de vele vliegticketwebsites. Een bezoek brengen aan een reisbureau kan natuurlijk ook, zij weten als geen andere hoe jij één van de beste vakantie deals scoort! .