Koffer kwijtgeraakt

Koffer kwijtgeraakt, wat nu?

Het is natuurlijk niet wat je wilt, je komt lekker aan op jouw vakantiebestemming en dan blijkt dat jouw koffer zoekgeraakt is. Je hoopt natuurlijk dat het nooit bij jou gebeurd, maar het is altijd handig om te weten wat je nu moet doen wanneer dit jou overkomt.

In de meeste gevallen heb je natuurlijk geen invloed op het kwijtraken van de koffer. Echter is het wel slim om altijd de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen. Het is namelijk belangrijk dat jij ook goed oplet en aandacht geeft aan de sticker op de koffer en de sticker die jij krijgt van de medewerkers. Staat de juiste bestemming erop en is de bagage op de juiste naam gezet? Wanneer dit allemaal goed gecontroleerd is kan de koffer in de meeste gevallen nog terug te krijgen zijn.

Wanneer nu toch blijkt dat jouw koffer zoek is, kun je gemakkelijk een melding maken bij het daarvoor bestemde loket. In veel gevallen kan jouw Samsonite koffer getraceerd worden aan de hand van jouw vluchtnummer en luchtvaartmaatschappij. Wanneer deze bijvoorbeeld bij de verkeerde vlucht terecht is gekomen kan deze vaak snel nog weer opgestuurd worden.

Er is natuurlijk ook een loket beschikbaar van jouw luchtvaartmaatschappij. Wanneer je hier een melding maakt en vraagt naar een PIR formulier, kun je een officiële klacht indienen en een schadevergoeding claimen. Wanneer er kleding van iemand anders in jouw koffer zat, moet deze persoon ook een formulier invullen om dit vergoed te krijgen. Het formulier moet ook volledig ingevuld zijn en ingeleverd worden binnen 5 dagen. In sommige gevallen is het aantrekkelijker om van jouw reisverzekering gebruik te maken in plaats van het PIR formulier. Hierom is het belangrijk om te weten waar je aan toe bent en wat jouw reisverzekering jou biedt.

Je kunt natuurlijk ook het idee hebben dat jouw koffers gestolen zijn in plaats van kwijtgeraakt. In dit geval moet je contact opnemen met de politie en snel aangifte doen. Ook moet je dan contact opnemen met jouw verzekeraar om in aanmerking te komen voor een schadevergoeding. Het is wel belangrijk dat je weet dat de politie in het buitenland vaak heel anders geregeld is ten opzichte van Nederland.

Het is natuurlijk niet prettig, maar het is wel belangrijk dat je alsnog geniet van jouw vakantie ondanks dat jouw koffer zoekgeraakt is. Rust is namelijk vaak de reden waarom je op vakantie gaat, toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *