Vakantie Thailand

De beste reistijd om naar Thailand te gaan

Bij veel toeristen staat Thailand bovenaan het lijstje met bestemmingen waar ze graag nog eens heen willen. Een land waar ieder jaar weer vele backpackers heen gaan om een prachtige reis te maken. Het land leent zich er prima voor. Het is niet voor niets dat de meeste toeristen het verschrikkelijk vinden als ze weer naar huis moeten. Echter spelen de weersomstandigheden ook een rol in Thailand, waardoor het niet iedere maand heel gunstig is om een reis naar dit prachtige land te maken. Wij vertellen je graag meer over de weersomstandigheden, en welke maand je het beste kunt kiezen om een reis te maken.

Temperatuur in Thailand

De temperatuur heeft twee bijzondere kenmerken in Thailand. Allereerst valt het op dat het warm is in Thailand, erg warm. Het woord koud kennen ze daar bijna niet, en meer dan 30 graden is de normaalste zaak van de wereld. Daarnaast is het opvallend dat de temperatuur erg stabiel is. Vrijwel iedere maand van het jaar ligt de temperatuur gemiddeld tussen de 30 en 35 graden. Extreme uitschieters komen hier niet veel voor. Houd hier dus rekening mee als je gaat vliegen naar Thailand, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Regen in Thailand

Het is erg warm in Thailand, maar er kan in dit land ook veel neerslag vallen. Met name in de maanden dat het in Nederland zomer is, valt er de meeste regen in Thailand. De maanden mei tot en met oktober kan er tot wel 400 millimeter regen vallen per maand. In het noorden van het land is de kans hierop groter dan in het zuiden, maar als je een reis wil maken met zo min mogelijk regen is het aan te raden om deze maanden te vermijden. November tot en met maart zijn ook prima opties als het gaat om temperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *