Bezienswaardigheden

Wie aan Thailand denkt, denkt aan stranden. Maar in de hoofdstad Bangkok is ook veel cultuur te vinden. Met ruim 8 miljoen inwoners is deze honderden jaren oude stad het centrum van Thailand. De rijke achtergrond zorgt voor veel bezienswaardigheden in Bangkok die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Khlong

Vliegtickets BangkokBangkok is altijd een enorme handelsstad geweest. Dat blijkt ook uit de vele kanalen die de hoofdstad telt. De kanalen, of in het Thais Khlong genoemd, verzorgden een uitgebreide infrastructuur voor de vele kleine bootjes die met hun handelswaar de stad bezochten. Het ‘Venetië van het Oosten’ heeft vanwege de toenemende drukte helaas al een aantal kanalen gedicht om er wegen aan te kunnen leggen, maar er zijn nog altijd een paar van deze kanalen te vinden, die overigens ook regelmatig tot drijvende markten uitgroeien. Zo kan men net buiten Bangkok de Amphoe Damnoen Saduak markt bezoeken.

Koninklijk paleis

Koninklijk Paleis Bangkok - Vliegtickets BangkokHet koninklijk paleis is een waar complex, uitgestrekt over ruim 218.000 vierkante meter. Omgeven door vier enorme muren is het complex door de jaren heen steeds uitgebreid. Toen Rama I in 1782 Bangkok als nieuwe hoofdstad aanwees werd er één gebouw gebouwd, maar door de succesvolle jaren die volgden werden er steeds nieuwe gebouwen bij geplaatst. Toen de absolute monarchie in 1932 werd opgeheven verloor het paleis zijn functie als huis voor de koninklijke familie, maar tegenwoordig wordt het complex veel gebruikt voor ceremonies.

Chinatown

Chinatown Bangkok | Vliegtickets BangkokZoals vele grote steden heeft ook Bangkok een Chinese wijk. Deze wijk is een smeltkroes van vele kleine winkeltjes, tempeltjes en kraampjes. In Chinatown kan men ook de Yaowarat Road vinden. Aan het einde van deze weg ligt de Wat Trimit tempel, waar een 5 meter hoge gouden Boeddha te vinden is. Niet alleen overdag is Chinatown overigens een bezienswaardigheid; ’s avonds begint het rijke uitgaansleven. Als u een bezoek brengt aan Bangkok mag u Chinatown dus zeker niet vergeten!